Leer mode

Over het algemeen

Er is voor je vast wel een aantal reden op een modevakopleiding te volgen, hier een paar dat ons van klanten bekent zijn: – Ik ben geïnteresseerd in het maken van mijn eigen kleding, zeker dat ik voor mezelf.

  • Met oog met je beroep wil je passende kleding hebben;
  • Voor mijn lichaamsprofiel is het moeilijk de geschikte kleding te vinden;
  • Zou graag willen patroontekenen, moduleren en opmaat kleding leren maken;
  • Als mode maken mij bevalt, zou ik graag mijn eigen collectie willen uitbrengen;
  • Het beheersen van een naaimachine of Lock-machine kan ik niet;
  • Ik heb geen opleiding, is het mogelijk door het volgen van een vakopleiding een diploma te behalen;
  • Hoe pas ik handwerk en borduurtechnieken toe, zodat mijn eind product uitziet als Couture-kleding;
  • Wanneer vinden de lessen plaats en wat zijn de les tijden kan ik gelijk beginnen;
  • Op de gestelde vragen hebben vele cursisten goede ervaring opgedaan;
  • Je wordt ondersteund in je wensen en leert deze aan de van de lesmethode omzetten in een goed eind resultaat/product;
  • Je volgt de lessen in een ontspannen en ongedwongen sfeer leren;
  • De lessen zijn leuk, afwisselend en praktisch. De naailessen/tekenen zijn gericht op zelfontwikkeling en zelfontplooiing;
  • Je steekt in op jou niveau wat je hebt, wordt daarin ondersteund;
  • Mocht er plaats zijn kan je gelijk insteken en andere les dagen is in overleg;
  • Modevakopleiding en cursus voor volwassenen daarvan is er in overleg te starten met de opleiding/cursus;
  • Kinderen en tienercursus gebeurd onder vermelding; op een ander locatie en bij minimaal 6 en maximaal 8 gaan we van start;
  • Volgens de HCH Modevak- methode, wordt er lesgegeven.

Costumière opleiding

  • De les programma omvat: Patroontekenen, moduleren, stoffen kennis, couture technieken ( hoe maak je verschillende zakken, kragen etc.) en praktijkvorming.
  • De eerst beginselen van het modevak worden je aangeleerd, het maken van een basispatroon toe het naar wens maken.
  • Voor de opleiding kunnen volgen: kinderen vanaf 12 jaar mannen, vrouwen en jongeren.

Coupeuse /coupeur opleiding

De les programma ziet er als volgt uit: patroontekenen, stoffenkennis en mode geschiedenis, couture- technieken

Er wordt dieper in gegaan op het leren tekenen en maken van pakken mantels bruidskleding en daar aan verwante kleding voor kinderen vrouwen en mannen. Het leren maken van paspoppen op ½ schaal en theoretische/praktische opdrachten met betrekking tot mode.

Let wel; De opleiding kan na de costumière opleiding/training voortgezet worden. Er komen extra kosten bij. Voor de opleiding kunnen volgen: mannen, vrouwen, jongeren en kinderen vanaf 12 jaar.

Lingerie opleiding

Inhoudelijk komt in de les programma de volgende onderdelen aan de orde:
Het teken van verschillend ondergoed voor dames en heren. Van bh tot onderbroek.  Het leren in model brengen van basis patroon naar eigen model en het in model brengen ervan. De opleiding beslaat meerdere facetten en varianten. Aan bod komen onder andere het tekenen en naaien van verschillende beha’s en slips, body’s, tankini’s en speciale beha’s zoals de prothese beha en de 1-borst beha. Je leert tekenen op elke gewenste maat en in ieder gewenst model. Ook leer je het tekenen van diverse herenslips. Voor datums, prijs en inschrijving hieronder.

Hoedenmodiste

Het dragen van hoeden eeuwen oude gebruik dat van alle culturen voorkomt, wat als functie had van bescherming tegen weersinvloeden, neemt nu de hoed zijn plaats als mode accessoires op de kleding. De hoed is nu bij de regel vaak in het straatbeeld te bezichtigen naast de formele, – en informele gelegenheden, dat een kroon op de kleding, tevens een modieuze expressie. Wat een hoed zo bijzonder maakt is dat de hoedenmodiste in opleiding ondersteund wordt en leert eigen twist en identiteit aan hoeden te geven.

In twee delen wordt de opleiding de volgende leeracties door genomen.

In deel 1: De hoeden met patronen: je leer het tekenen en het naaien van diverse hoeden, petten en baretten, gevoerde hoedjes, regenhoedjes, bandstrohoeden en de pill-box. Ook leer je het maken grondvormen van laitondraad, estaminet enz. die bekleed kunnen worden met allerlei materialen.
Er wordt aandacht besteed aan versieringen zoals corsages, veren en bloemen. Voor dit deel hoef je niet de houten hoeden-blokken en randen aan te schaffen (prijzig!), maar kun je volstaan met het standaard hoedenblok van ongeveer € 75. Soms is het prettig om een pruikenhoofd van piepschuim te gebruiken.

In deel 2: Hier leer je werken op het hoedenblok, waarmee je de opgestoomde en getrokken hoeden maakt. Voor dit cursusdeel dient een cursist zelf een hoedenblok en/of een rand aan te schaffen. Deze worden echter ook verhuurd; ze zijn nogal prijzig in aanschaf. In het cursusboek vind je hierover de nodige informatie.
Je leert het verwerken van cloches van vilt, stro en papieren appelsina’s. Op het blok worden ook hoeden verwerkt van materialen die per strekkende meter worden verkocht, zoals bijv. abacca en buntal en crin. Ook wordt er gewerkt met haarstukjes op een diadeem of kammetje en het naaien van diverse hoeden, petten en baretten, gevoerde hoedjes, regenhoedjes, bandstrohoeden en de pill-box.